17 načina da upakujete poklon tako da bude zapamćen za ceo život

Biranje poklona za dragu osobu je samo po sebi pravi izazov. Odabrati pravu stvar ili sitnicu koja će nekome izmamiti osmeh na lice nije lako. Međutim, što se tiče pakovanja, vrlo retko obraćamo pažnju na detalje i tu obično nastupaju samo ukrasna folija i selotejp.

Da li ste razmišljali da povodom toga pustite mašti na volju i oduševite svoje najdraže i pre nego što otpakuju poklon? Želite da pakovanje izgleda upečatljivo, a jednostavno?

Femina je za vas sakupila 17 maštovitih, originalnih ideja kako da upakujete poklon, tako da dugo ostane u sećanju vama drage osobe

Zeleni venčići

Kutijice sa poklonima mogu se ukrasiti grančicama zimzelenih biljaka, na primer tuje ili ruzmarina, a same kutije možete i sami napraviti od kartona.

Vesela čudovišta

Svaku kutiju jarkih boja moguće je pretvoriti u čudovište tako što ćete joj dodati oči, zube, čak i jezik. Deca će biti oduševljena takvim poklonom.

Kutija sa prorezima

Poklon možete upakovati tako da njegov deo postane deo dekoracije, kao na primer perle na ovoj ogrlici.

Kućice od papira

Sve što je potrebno je da isečete šablon od papira ili kartona i da od njega sastavite kućicu. U takvoj kutiji će čak i najobičniji domaći keks postati poseban poklon.

Dekor od fotografija i razglednica

Sve fotografije i slike, čak i one koje ste isekli iz časopisa, sve će odlično da se uklope u dekorisanje poklona. Još više ideja na ovu temu možete naći ovde.

Kutijice od ljuske oraha

Uz malo mašte mogu se koristiti najneobičniji materijali. Očišćeni orah, malo lepka, šljokice i ukrasna traka, i gotovo – bajkovita kutijica je gotova.

Film za fotoaparat kao ukrasna traka

Takav poklon će najbolje da cene ljubitelji filma i fotografije. Pogledajte kako fenomenalno izgledaju obične novine kao papir za uvijanje.

Perje

Perje odlično izgleda u ulozi ukrasa. Nije strašno ako pri ruci nemate pravo perje, napravite ga od belog papira ili papira u boji, i pričvrstite na upakovan poklon.

Fišek – paketić

Fišeci takođe mogu da budu odličan paketić za male poklone. Učvrstite fišek heftalicom i dodajte ukrase.

Dekoracija vunenim koncem

Pogledajte na koliko različitih načina se može iskoristiti obična vunica. Ovde možete dati mašti na volju.

Ideje sa dugmićima

Ko bi mogao da pomisli da se čak i običnim dugmićima može odlično ukrasiti poklon! Nanižite ih na konac i zalepite na ukrasni papir ili jednostavno ukrasite ukrasnu traku dugmićima

Ukrasi od trake

Ovakva zvezda će dodati svečanu notu svakom paketu, a može da se napravi čak i od starih časopisa: jednostavno pratite instrukcije, a gotovu zvezdu pričvrstite heftalicom.

Kutije raznih oblika

Dovoljno je da ukrasnom papiru dodate svega nekoliko detalja i svakome će biti žao da otvori poklon.

Zastavice

Za pravljenje zastavica potrebni su vam komadići papira ili tkanine u boji, koji se onda lepe na vrpcu, a ona se dalje lepi na paket.

Kutijice – jastučići

Vrlo je jednostavno napraviti ove simpatične kutijice. U njih se obično pakuju marame i šalovi od tankih materijala, kao i nakit ručne izrade.

Belo na belom

Upakovati poklon u beli papir, zavezati ga belom ukrasnom trakom i dodati belu etiketu – zvuči neočekivano, ali je rezultat, bez obzira na to, očaravajuć!

Flaše sa kapicama

Napravite fišek od čvrste, jarke tkanine, zalepite ga pištoljem na lepak. Prilepite nos i bradu, i flaša vina će se pretvoriti u veselog gnoma.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime