10 skrivenih mogućnosti WatsApp sa kojima ćete zavoleti svoj telefon još više.

 

“WhatsApp” aplikacija za besplatno slanje poruka, postala je jedna od najpopularnijih za milione korisnika koji su je preuzeli. Ipak većina korisnika aplikaciju tek delimično koristi, dok im većina njenih usluga ostaje tajna.

Predstavljamo vam deset “WhatsApp” mogućnosti za koje možda niste znali da postoje. Naglasićemo samo da su neke ponuđene opcije dostupne samo za Android verzije ove aplikacije, dok su druge dostupne na svim platformama.

1. Pošaljite listing konverzacije

Mejlom možete drugom korisniku poslati čitavu konverzaciju na “WhatsApp”. Ukoliko imate verziju za Android, kliknite na “Menu” opciju u brauzeru za konverzaciju (dugme je desno na dnu), idite na “More” i izaberite “Email Conversation”. U poslatu konverzaciju biće uključeni i svi media fajlovi – slike, video, audio.

U WhatsApp verziji za iOS, izaberite “Settings” i “Email chat history”.

Foto: softonic.com

2. Promenite wallpaper za chat

 

 

 

Nije potrebno da uvek gledate u istu dosadnu pozadinu vaše zanimljive prepiske sa prijateljem. Možete da izaberete interesantniju pozadinu, tako što ćete otići u “Wallpaper” opciju u meniju za “Chat”. Dostupne su vam slike iz vašeg albuma na Androidu ili izaberite neku pozadinu koju vam “WhatsApp” nudi.

U verziji za iOS izaberite “Conversation Settings” i dalje “Chat Wallpaper”.

Foto: softonic.com

3. Sačuvajte slike koje su vam poslate “WhatsAppom”

Slike i video zapise koji su vam poslati ostaju sačuvani u WhatsApp\media\WhatsApp Images folderu. U Androidu ove slike možete potražiti u “Gallery”, odakle možete da ih šerujete, ili iskoristite kao “Contact Photos”. U iOS-u slike su sačuvane u Photos app.

U “WhatsApp” verziji za Android sve primljene i poslate slike možete videti pritiskom na “Media button” u meniju za “Chat”.

Foto: softonic.com

4. Napravite bekap svojih “WhatsApp” konverzacija

Ako vam je neka”WhatsApp”  konverzacija dragocena, zgodno bi bilo da je bekapujete da ne nestane ukoliko sa telefonom ili aplikacijom krene nešto naopako. Da biste ovo predupredili idite na “Settings”, izaberite “Chat preferences”, a zatim na “Chat history backup” opciju.

Ne brinite ako ste propustili da svakodnevno sačuvate vašu prepisku. “WhatsApp” će sam napraviti bekap, svakoga dana tačno u 4 ujutro.

5. Koristite “Enter” kako biste poslali “WhatsApp” poruku

Koliko često pišete poruke duže od jednog reda? Ako je odgovor, skoro nikada, dugme Enter možete da koristite kao prečicu za slanje poruke, umesto da idete na dugme za slanje u “WhatsApp”.

Da biste omogućili ovu opciju, idite na “Chat Preferences” u meniju za “Settings”, i kliknite na “Enter is send”. Ova opcija nije omogućena za iOS.

Foto: softonic.com

6. Shortcuts za “WhatsApp”

Ako ste navučeni na “WhatsApp”, onda vam je mrsko da svaki put pokrećete aplikaciju kad vam zatreba. Ukoliko imate Android idite na “More” u meniju za “Chat”, a potom “Add conversation shortcut”.

Foto: softonic.com

7. Izaberite sliku za “WhatsApp” profil

Želite svoju sliku na svom “WhatsApp” profilu? Idite u “Settings” pa na “Profile”. Kliknite na profil i umetnite sliku koja vam se sviđa, iz albuma na mobilnom telefonu.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

8. Pošaljite mnogo više od teksta

Šaljite slike, video i audio fajlove. Ne ograničavajte se samo na reči. Šaljite kontakte iz adresara, kao i informacije o svojoj lokaciji.

88

9. Promenite svoj status

Neka ljudi budu u toku sa vašim događajima. Ako vas nema na vezi objasnite zašto je to tako. Vaš status izlazi uz vaše ime i sliku, a vaši prijatelji to imaju kao obaveštenje u svom “WhatsApp” adresaru.

Postoji opcija “Status” u glavnom meniju gde možete da upišete svoj status ili odaberete neki koji “WhatsApp” već predviđa.

10. Pošaljite poruku na više “WhatsApp” kontakata

Ako vam je potrebno brzo da obavestite istom porukom više svojih prijatelja, izaberite opciju “Broadcast message”.

Idite u “More” meni i izaberite kontakte koji su vam potrebni, a potom pritisnite “Send”.

Foto: softonic.com

Telegraf.rs

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime