10 kombinacija u belom za sve prilike

Koliko god voleli univerzalno crno i sivo, nekad poželimo da svoj izgled učinimo življim i vedrijim. I mada se bela smatra osnovnom i bojom pogodnom za sve kombinacije, retko je nosimo u svakodnevnom životu.

Femina je odlučila da dokaže kako svaka žena treba i može da nosi belo i u njemu savršeno izgleda.

Evo nekoliko jednostavnih trikova koji će vam u tome pomoći.

Izaberite odgovarajuće donje rublje

Ovo je možda najvažnije pravilo za belu odeću. Izaberite donje rublje boje kože, jer se belo ponekad jako providi. Međutim, ako je donje rublje sastavni deo imidža, odaberite odgovarajuću lep grudnjak ili top.

Kombinujte različite teksture

Da biste stvorili zanimljiv total white look, koji podrazumeva upotrebu samo belih odevnih predmeta, kombinujte tkanine različitih tekstura – nežnu čipku s teškim somotom, sjajnu svilu uz gusti štof ili obično platno uz lagani šifon.

Izaberite guste tkanine

Bela odeća od tanke i lepršave tkanine može da naglasi nedostatke i vizuelno doda nepotrebne kilograme. Postoji način da ovo izbegnte: dajte prednost nešto čvršćim tkaninama, koje se neće provideti i slobodno nosite belo!

Belo se ne nosi samo leti

Navikli smo da belo smatramo letnjom bojom. Nema razloga – ono može da osveži svaku, čak i sasvim običnu jesenju ili zimsku odeću. Doduše, vreme nije uvek pogodno za odeću svetlih boja, ali u lepim danima će beli kaput, farmerke ili makar beli šal, doprineti vašem savršenom izgledu.Belo i metalik

Kako bela košulja ili bluza ne bi delovale poput kancelarijske odeće, pokušajte da ih kombinujete sa stvarima metalnog sjaja. U kombinaciji sa metalik suknjom ili pantalonama, čak i najobičnija bela majica, bluza ili top dobijaju svečani izgled.

Dodajte jarki akcenat

Tašna, cipele i detalji živih boja uneće živost i na izvanredan način upotpuniti vaš izgled. Nije neophodno da to budu svetle boje – čak i crni ili smeđi detalji na beloj odeći predstavljaju lep akcenat.

Večernju ili koktel haljinu zamenite belim odelom

Holivudske dive su ovo odavno usvojile i dokazale da na crvenom tepihu savršen beli komplet s pantalonama ponekad izgleda mnogo efektnije od luksuzne haljine. Za razliku od crnog, beli komplet izgleda večernje i vrlo svečano.

Zamenite mesta crnom i belom

Belo gore, crno dole – klasična kombinacija, dobro poznata još iz školskih dana, a zatim povezana sa strogim pravilima poslovnog odevanja. Zamenite im mesta i obucite crno gore, a belo dole – i nema sumnje da ćete ovom rafiniranom kombinacijom razbiti monotoniju.

Nabavite beli sako

Beli blejzer ili žaket pravi je spas za one koji ne vole se zamaraju smišljanjem kombinacija. Bilo da ste u farmerkama i majici, jednostavnoj haljini ili klasičnim pantalonama, beli sako dodaje originalnost i stil.

Igrajte na kontrast

Bela boja asocira na lakoću, svežinu i nevinost. Zato kombinacija bele odeće sa večernjom šminkom, grubim tkaninama i delovima muške garderobe deluje posebno zanimljivo i neobično. Ovaj kontrast ne umanjuje, već dodatno naglašava kvalitete bele boje.

Još 11 korisnih saveta kako da odećom prikrijete bokove i stomak

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime