Vakuum u stomaku – vežba za tanji struk i ravan stomak

Postoje jedna lukava tehnika koja se takođe aktivno koristi i u jogi. Ona omogućava da se u veoma kratko vreme (3-4 nedelje) ne samo ojačaju stomačni mišiće sa unutrašnje strane, nego i struk učine tanjim.

Podrazumeva se, čim češće praktikujete ovu vežbu, time ćete postići brži i očigledniji efekat.

Minimalan broj ponavljanja je – 5. Na početku će vam biti potrebno vreme da zadržite trbušne mišiće napetima. Ali, kada oni dođu u tonus, biće potrebno mnogo manje napora da ih kontrolišete. 

Vežba za zatezanje stomaka

1. Početna pozicija: lezite na leđa, ruke uz telo, savijena kolena stoje na podu, mišići opušteni. Polako izdahnite, oslobađajući pluća od vazduha, ne naprežući pri tome mišiće tela.

2. Oslobodivši pluća od vazduha, počnite naprezati mišiće stomaka, pokušavajući ga uvući što je više moguće. Disanje pri tome zaustaviti. Donji deo stomaka zafiksirajte na 10-15 sekundi, zatim uradite manji udah, nastavljajući uvlačiti stomak.

3. Uradivsi mali udah, ne žurite opustati stomak – napregnite mišiće stomaka i zadržite dah još na 10-15 sekundi, zatim ponovo uvucite stomak, odrzavajući napetost mišića. Ako vam je teško zadržavati dah, radite kratki udah.

4. Izdahnite, opustite stomak, uradite nekoliko slobodnih udsaja-izdisaja, zatim ponovo oslobodite pluća od vazduha, i uvucite stomak što više možete. Napregnite mišiće stomaka, a zatim izbacite stomak na gore, bez udisanja.

Zahvaljujući ovoj vežbi samo za 3 nedelje možete značajno ojačati unutrašnje trbušne mišiće, što će dovesti do smanjenja struka, kao i izgleda stomaka, koji će postati ravan, kao i figure u celini.

Saznajte: Kako postići ravan i zategnut stomak uz pomoć konca

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Dobar dan. Interesuje me u ovoj vezbi kada uradimo mali udah da li misice stomak naprezemo tako sto cemo stomak jos vise uvlaviti ili ne. To mi malo nije jadno. I ne pise koliko puta treba uraditi ovu vezbu u toku jednog dana

  2. Zena na fotografiji se zove Jill Miller I osmislila je metodu samomasaze za otklanjanje boli I bolje funkcionisanje tela – Yoga Tune Up. Ova vezba nema veze sa tanjim strukom. Vezba je namenjena za stimulaciju dijafragme. Doduse postoji CEO pokret Hipopresive mislim da se zove koji tvrdi da slicnim vezbama jaca misice core-a I zdjelicnog dna…

  3. Ja sam ovo radio pre 9 godina, drzao stomak stegnut i zadrzavao vazduh u stomaku… u jednom trenutku sam osetio kao da mi se unutra sve izokretalo, doziveo sam jaku nadutost stomaka i evo vec 9 godina svaki dan imam stomacne tegobe, nadimanje i mucnine…. posle pretraga kod gastroenterologa dijagnostikovan mi je iritabilni kolon i funkcionalna dispepsija…. objasnjavajuci lekarima kako sam to stvorio oni bas i ne mogu da me shvate…. napominjem samo da pre te vezbe nisam imao nikakav problem sa stomacnim tegobama….. tako da stvarno ne bih nikome ovo preporucio, jer zivot mi se pretvorio u pakao….. to je mje licno iskustvo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime