Gimnastika DO-IN. Za 3 minute podiže i obezbeđuje celodnevno raspoloženje!

U Tibetu postoji neverovatan kompleks jutarnje gimnastike DO-IN, koji se radi bez izlaska iz kreveta i traje samo 3 minute.

Tajna ovog kompleksa je opisana u knjizi „Tajne drevnog Tibeta“ autora Sofije Sturčak, specijaliste u oblasti tradicionalne istočne medicine (Софья Стурчак: „Антистресс. Секреты Древнего Тибета“).  Jutarnja gimnastika koja traje samo nekoliko minuta, dovoljna je da se svakim danom osećate sve bolje i bolje

Po rečima autorke, ovaj kompleks, koji  je promenio život mnogih ljudi, pomoći će i nama. Potrebno je samo 3 minuta da dovedete sebe u aktivno stanje i obezbedite dobro raspoloženje na ceo dan.

Kompletna gimnastika DO-IN uključuje 25 vežbi, ali u našem životnom ritmu, 25 vežbi zvuči predugo. Zato preporučujemo minikompleks koji se sastoji 5 osnovnih vežbi.

Ove vežbe je poželjno raditi nakon buđenja, u krevetu. Takođe ih možete raditi u bilo kom trenutku, kada budete imali potrebe za time.

Vežba 1.

Temeljno istrljajte uši palcem i kažiprstom, a zatim dlanovima. Ukupno 10-20 trljanja prstima i 10-20 trljanja dlanovima.

Gimnastika DO-IN

Vežba 2.

Mazite glavu otvorenim dlanom desne i leve ruke, počev od čela  ka potiljku, 10-15 puta.

Gimnastika DO-IN

Vežba 3.

Uradite pokret  „umivanje lica otvorenim dlanovima“. Pomerajte ruke gore-dole, obuhvatajući obraze i slepoočnice, 15-20 puta.

Gimnastika DO-IN

Vežba 4.

Sedite, skrstite prste i stavite ih na potiljak. Pokušavajte izbacivati glavu unazad, savlađujući otpor ruku. Radite tako 15-20 puta u srednjem tempu.

Gimnastika DO-IN.

Vežba 5.

Sedeći, blago se nagnite napred, i ispupčenjima oba dlana trljajte lumbalni deo leđa pokretima gore-dole. Desnu i levu ruku pomerajte u suprotnim pravcima. Počnite od kičme kretanjem ka bočnim površinama. 

Uradite 20-30 pokreta sa blagim pritiskom.

Gimnastika DO-IN.

I to je sva gimnastika!

Sve ove vežbe aktiviraju važne tačke našeg organizma koje su odgovorne za  dnevnu  vitalnost i energiju.. Ukoliko želi, ovaj kompleks može savladati svaka osoba i lično se uveriti u njegovu efikasnost i delotvornost.

Važno je – ne biti lenj! Jer samo 3 minuta, samo 5 vežbi i  dobićemo fantastične rezultate. Umesto uzimanja različitih lekova, poseta psilhologu, psihoterapeutu i drugim lekarima- radite  ove vežbe!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime