9 vežbi Sindi Kraford koje će preobraziti vaše telo za samo 10 minuta na dan

Tokom devedesetih, legendarni supermodel, Sindi Kraford, izdala je nekoliko videa sa treninzima, koji su postigli neverovatan uspeh. Kompleks vežbi “Savršeno telo za 10 minuta” vrlo je jednostavan i efikasan, a obuhvata glavne grupe mišića i ne zahteva nikakvu opremu.

Trening Sindi Kraford i danas može biti savršeno rešenje za kancelarijske radnike, freelancere i majke na porodiljskom odsustvu. Izgovori, „nemam vremena“ i „nemam novca za odlazak u teretanu“, u ovom slučaju neće raditi. Sve vežbe se mogu izvoditi kod kuće, ne zahtevaju specijalnu opremu i ne traju više od 10-20 minuta dnevno.

Uz redovno upražnjavanje ovih vežbi i uravnoteženu ishranu, na vitku figuru nećete dugo čekati. Jeste li spremni da se i sami uverite?

Ne zaboravite da se malo zagrejete pre vežbanja – i napred, ka divnoj figuri!

Baletski čučnjevi

Stanite u raskorak tako da vam stopala budu šire od širine ramena i okrenuta blago ka spolja. Počnite da se spuštate sa ispravljenom kičmom i rukama ispred sebe.

Što se dublje spustite, to će čučanj biti efikasniji za zadnjicu i unutrašnje strane butina. Ruke možete držati na kukovima ili ispred sebe. Uradite jedan set vežbi po 10 ponavljanja.

Iskoraci

Jednostavna i efektna vežba sa kojom smo svi upoznati. Uradite dest ponavljanja za svaku nogu, a ukupno dvadeset.

Čučnjevi ‘sedenje na stolici’

Stopala treba da su u širini ramena, a ruke na struku. Vežba je poput klasičnog čučnja, samo što bi trebalo da zamislite da sedate na stolicu. Uradite deset ponavljanja, a zatim još deset iskoraka.

Čučnjevi sa spojenim stopalima

Za poslednju vežbu sa čučnjevima treba da skupite stopala, a ruke ispružite ispred sebe. Ponovite vežbu deset puta, a nakon nje još deset iskoraka.

Nepotpuni sklekovi

Lezite na stomak, a šake spustite u ravni sa ramenima. Lagano se podižite do pola, a zatim spuštajte do podloge. Uradite dva seta po deset ponavljanja.

Nepotpuni trbušnjaci (za gornji stomak)

Lezite na leđa i savijte noge u kolenima, a glave stavite iza glave. Podižite gornji deo tela 20 puta, dok vam je istovremeno donji deo kičme ‘zalepljen’ za pod.

Potpuni trbušnjaci

Kao i u prethodnoj vežbi, lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Podižite ceo torzo do kolena. Uradite jedan set po 20 ponavljanja.

Za bočne trbušnjake

Budite u istoj poziciji kao i u prethodnoj vežbi, s tim što ćete na levu nogu staviti desnu, kao štoje prikazano na slici. Ruke stavite iza glave.

Dok se podižete, polako se okrećite da biste levim laktom dodirnuli desno koleno. Ponovite vežbu 20 puta, a zatim zaenite noge.

Trbušnjaci sa podizanjem nogu

Ova vežba je odlična za donji stomak: lezite na leđa, a ruke spustite pored tela. Podižite noge i zadnjicu 20 puta.

Čitajte još: 6 jednostavnih vežbi za drenažu limfe, pomoću kojih ćete oslabiti bez dijeta

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime