Medeni oblog – leči jak kašalj za jedno veče!

U osnovi ovog lečenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi  za lečenje bolesti respiratornog trakta. Med poseduje visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti šlajm koji je praćen jakim napadima kašlja.

Oblog na bazi meda je odlično sredstvo koje eliminiše jak kašalj, bukvalno za jedno veče. Preporučuje se kako za decu, tako i za odrasle.

Da biste pripremili medeni oblog biće vam potrebno: med, brašno, biljno ulje, gaza, salveta i flaster.

Kako se priprema:

Pomešajte brašno sa manjom količinom meda, tako da dobijete smesu za oblog.

Medeni oblog

Smesa ne treba da se lepi za ruke. Možete dodati malo ulja i ponovo uvaljati oblog u brašno.

Medeni oblog

Stavite smesu na salvetu, umotajte u gazu.

Medeni oblog

Pričvrstite je na grudi ili leđa, pomoću flastera. Posle obucite detetu pidžamu.

Medeni oblog

Obratite pažnju da oblog ne stavite na područje srca.

Ostavite oblog na detetu 2-3 sata, najbolje je kada spava, odrasli ga mogu držati celu noć. Za odrasle, za pojačan efekat možete dodati malo slačice u prahu.

Za ovo vreme dešava se aktivno znojenje, moguće je da i posteljina postane mokra. Zato na čaršav stavite još neku zaštitu.

Takvi medeni oblozi imaju dobro antiflamantorno delovanje i blagi efekat zagrevanja. Vidljivi pozitivni rezultati javiće se u početnom stadijumu bolesti, koja prolazi bez komplikacija.

Tretman možete ponovite nekoliko dana zaredom, ali, već nakon prvog puta,  primećuje se znatno olakšanje.

Kada se koriste medeni oblozi.

Kod kašlja, medeni oblozi  mogu se primenjivati kod dece starije od 6 meseci. Dete ne sme imati kožna oboljenja i povrede na koži.

Treba obratiti pažnju da dete nema alergiju na pčelinje proizvode. Proverićete tako što ćete staviti manju količinu meda na telo deteta. Ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, i u ovom slučaju, medeni oblozi su kontraindikovani. Takođe se ne preporučuju ako je temperatura deteta viša od 37 stepeni.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

4 KOMENTARA

  1. Koliko je zdravo toliko je i opasno. Zatvaranje pora na koži ovom smjesom dolazi do zagrijavanja tog dijela i može izazvati infarkt pluća od pretjerane toplote. Crvena koza je normalna reakcija zbog toplote i začepljenja pora kože. Ovaj recept je imao vremenom dosta reakcija, na koje su se ljudi žalili.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime