Kako se rešiti osećaja nadimanja u stomaku za nekoliko minuta.

Mnogima je poznat neprijatan osećaj pritiska u stomaku. Postoje mnogi razlozi za nadimanje stomaka i kod zdravih ljudi. Uglavnom su ti razlozi povezani sa hranom i radom želuca. Ponekad, čak i posle konzumiranje male količine hrane, primećujemo da nam je stomak za veoma kratko vreme postao znatno veći.

Vazduh u stomaku – rezultat rada mikroorganizama crevne flore, bakterija, koje pomažu varenju hrane. Kada je teže variti hranu, više gasova se proizvodi.

Predlažemo vam nekoliko načina kako se osloboditi osećaja nadutosti u stomaku, a ujedno i pomoći želucu u njegovom, nimalo lakom, svakodnevnom radu.

Nežna masaža abdomena pomoći će vam da opustite stomak i poboljšate varenje.

Način br. 1.

Masaža ove tačke doprinosi smanjenju nastanka gasova i rasterećuje želudac

Stavite iznad pupka horizontalno 4 prsta. Iznad gornjeg prsta nalazi se potrebna tačka za masažu.

Masirajte je 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru. Ako ste sve uradili ispravno, u ustima će se pojaviti kiselkasti ukus i pojačaće se lučenje pljuvačke.

Način br.2.

Ova masaža pomoći će odstraniti zadržavanje vode, i ukloniti bol u želucu, ako ona postoji.

Ova tačka se nalazi na visini kažiprsta iznad pupka. Pritisnite je i masirajte 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru.

Način br.3.

Ova masaža povećaće aktivnost creva i otkloniće osećaj težine u stomaku.

Stavite ispod pupka horizontalno 4 prsta. Ispod malog prsta nalazi se potrebna tačka. Nju je, takođe, neophodno masirati 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru.

Ukoliko sve radite pravilno, osećaj nadutosti u stomaku će ubrzo proći.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime