Kako se rešiti glavobolje bez tableta, za nekoliko minuta.

Kada vam puca glava, a tableta vam nije pri ruci, situacija izgleda bezizlazna. Ali, to ne mora biti tako. Postoji način otklanjanja glavobolje, koji se zove akupresura (masiranje određenih tačaka), čija je efikasnost potvrđena mnoštvom naučnih studija.

Sastoji se u tome što se 6 tačaka za oslobađanje od glavobolje masiraju u proseku od 30 sekundi do 1 minut. Tačka se masira blagim pritiskanjem ili kružnim pokretima.

Obično, glavobolja nestaje u roku 5-10 minuta, nakon završetka masaže, koja i sama ne traje duže od 5 minuta. Dakle, ako imate jaku glavobolju, zauzmite udoban položaj, opustite se, i počnite masažu sledećih tačaka:

Tačka trećeg oka nalazi se između obrva. Ova tačka, takođe, odgovara za uklanjanje umora očiju.

Ako ste umorni, boli vas glava, neraspoloženi ste, zamišljeni, stalno ste pod stresom i apsolutno nemate energije – masirajte ovu tačku.

Masiranjem ove dve simetrične tačke, osim oslobađanje od glavobolje, možete se rešiti curenja nosa, i poboljašati oštrinu vida. Masažu izvoditi 1 minut, blagim pritiskanjem i kružnim pokretima

Masiranje ovih tačaka, osim glavobolje, efikasno smanjuje zubobolju i napetost

Masaža ove dve tačke pomaže u otklanjanju zapušenosti nosa, bolova u očima i ušima, jake glavobolje i migrene

Na mestu ove tačke možete napipati manju rupicu. Delovanje na ovu tačku smanjuje bol u slepoočnicama i otklanja umor očiju

Masažom ove tačke postižete, osim uklanjanja glavobolje, ublažavanje bola u leđima i napetost vratnih mišića

Čitajte još: Nedostatak ove četiri supstance u organizmu prouzrokuje glavobolju

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Pa da, te tačke su sjajna stvar, meni je otac dok sam bila mala i glavolju i stomačne probleme rešavao pritiskom na odredjene tačke koje je znao da su povezane sa tim delom tela.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime