Kako očistiti krvne sudove od naslaga holesterola za 40 dana. Lekovita tinktura za čišćenje krvnih sudova.

Za oslobađanje toksina u krvi, povećanje elastičnosti krvnih sudova i njihovog čišćenja od naslaga holesterola preporučuje se čišćenje krvnih sudova.

To se sprovodi na različite načine – od konzumiraja narodnih sredstava do uzimanja lekova, plazmafereze i laserskog čišćenja krvi. Važno je znati da čišćenje krvnih sudova lekovima izaziva dosta kontraindikacija.  Njihova primena je poslednji korak, kada druga sredstva ne pomažu.

Zato je, čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola uz pomoć narodnih sredstava,  sigurnije i bezopasnije, ali takođe zahteva pažljiv i pravilan odnos prema njima, da ne naškode zdravlju.

Beli luk i limun se smatraju odličnim sredstvima za čišćenje krvnih sudova, smanjivanje nivoa holesterola,  jačanju  zidova krvnih sudova i snižavanju rizika od opasnih bolesti kao sto je ateroskleroza.

Tinktura sa limunom i belim lukom  koristi se u ruskoj narodnoj medicini vekovima.

Takođe, ova lekovita tinktura sprečava formiranja kancerogenih ćelija, što je bilo više puta potvrđeno naučnim istraživanjima, kao i činjenica da beli luk sadrži velike količine antioksidanasa, koji mu dodaju svojstva za regenerisanje i podmlađivanje.

Lekovita tinktura za čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola. Recept.

Za pripremu ovog napitka biće potrebno:

– 4 glavice belog luka
–  4 srednja limuna sa korom
– oko 3 litre prokuvane vode

 Priprema:

1. Beli luk podelite na čenove i očistite ih.
2. Limunove prelijte sa ključalom vodom, isecite na kriške.
3. Sve sameljite na mašinu za mlevenje mesa.
4. Samlevenu smesu stavite u čistu staklenu teglu od 3 l i prelijte sa toplom prokuvanom vodom, do kraja tegle.
5. Poklopite i ostavite u frižider  3 dana.
6. Nakon toga, procedite i čuvajte u frižideru.

Način primene:

Maksimalna doza napitka je 50 ml po 3 puta dnevno, pre obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba počinjati  sa manjim dozama (1-2 supene kašike). Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne.

Trajanje kursa je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se sprovoditi jednom godišnje, nakon konsultacije sa lekarom.

Nakon konzumiranja ovog napitka, poboljšava se cirkulacija krvi i njen lipidni sastav, normalizuje se krvni pritisak, poboljšava se moždana cirkulacija i lakše se gube suvišni kilogrami.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Poštovana,
    U receptu piše da se limunovi preliju sa vrelom vodom. Da li se tako drže neko vreme a zatim se limunovi iseku i tek zatim melju sa belim lukom? Mlevena smesa se prelije sa oko tri litre prokuvane ali ohladjene vode?
    Molim vas da mi kažete da li sam dobro razumela pripremu kao i da mi odgovorite na nejasnoće. Hvala.

    • Limunove prelijte sa ključalom vodom i posle ih isecite na kriške. Posle njih sameljite na mašinu za mlevenje mesa sa belim lukom.
      Sve sameljite na mašinu za mlevenje mesa. Samlevenu smesu stavite u čistu staklenu teglu od 3 l i prelijte sa toplom prokuvanom vodom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime