Kako izlečiti varikozne (proširene) vene uz pomoć paradajza.

Već smo pisali o varikoznom proširenju vena i efikasnim metodama ruske narodne medicine u njihovom lečenju. Sada, želim da predstavim još jedan delotvoran recept za lečenje ove bolesti.

Većina ljudi je upoznata sa  korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upućeni u to, da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti varikozne (proširene) vene. Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.

Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom.

Zeleni paradajz je jednostavni narodni lek za borbu sa varikozom.

Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih  na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću  kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem.  Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.

Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.

Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će  početi da blede. Vremenom  će nestati  kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.

Osim zelenog paradajza, u nestajanju proširenih vena pomoći će i zreli crveni paradajz.

 Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom.

Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Posle paradajz zameniti drugim. Ovu proceduru je poželjno raditi uveče ili noću. Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga raditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje  flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.

Još: Efikasno prirodno lečenje varikoznih vena.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

12 KOMENTARA

 1. Ja sam probala vise dana.Ali u pocetku me nije peklo/zeleni paradajz/,kasnije da.U zelji da dodje do rezultata/boljih/ja sam dugo zadrzala obloge na nogama /a imam puno kapilara na obe noge,iznad kolena narocito,ali imam na levu nogu i venu koja je iskocila/,i pocela je leva noga da me boli,nisam mogla da stojim na nju,pocela sam da copam,pa sam prestala tri dana,prestali su bolovi u nozi.E sad vas pitam mogu li ja dalje sa oblozima ili ne?Hvala unapred.Mnoge sam recepte probala i svidjaju mi se,dosta toga je lepo.Imam 61 god,pa me strah od bolova i copkanja.Avgust,17.2014.god.

  • Radmila, sve je individualno. Na pocetku tretmana uvek dolazi do odredjene reakcije. Ako ste primetili poboljsanje – nastavite sa tretmanom. Ovaj postupak treba ponoviti nekoliko puta u toku dana, pozeljno je za redom. Nekome potrebno 2 nedelje, a nekome i 2-3 meseca. Osluskujte svoj organizam i svoje telo.

 2. Da li moze ovaj lek ako se pije antikoagulatna th?
  Naime pijem Farin i Sintrom ali bi probala i ovo jer imam vene pa sam sad zbunjena zbog antikoagulantnog dejstva paradajiza.

  Hvala unapred.

 3. Meni je goktorica na pregledu doplerom na klinici Dragić rekla da su svi ti prorodni lekovi dobrodošli ali da oni ne rešavaju problem.Zato ću urraditi operaciju vena na jednoj nozi na kojoj mi je iskočila ali ću nastaviti sa svimprirodnim praparatima posle operacije.
  Htela bih da rešim kapilare ali trenutno ne mogu finansijaki.

 4. Operisala sam hiruskim putem vene, i posle par meseci opet su izasle na istom mestu imam 29 god. Trenutno pijem vedoksin kapi koje sam ja napravila. Istina je da ne moze nijedan prirodan lek da izleci vene, da nestanu, moze jedino da umanji bol u nogama,poboljsa cirkulaciju…
  pozdav

 5. Operisala sam vene pre 9 godina na klinici Dragić i sad sam radila repoeraciju, nema to veze sa opercijom već sa mojim venama. Prema tome daliće se ponovo pojaviti zavisi od vaših vena kakve su strukture. Sve najbolje o klknici Dragić . Pozdrav za njih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime