Ho’oponopono – četiri čarobne reči koje donose mir

Ho’oponopono je drevna duhovna praksa isceljivanja i pomirenja koja se fokusira na čišćenje i usklađivanje unutarnjih konflikata i negativnih emocija kako bi se postigao mir i ravnoteža.

Ova praksa potiče sa Havaja i koristi se za rešavanje konflikata u zajednicama, porodicama, ali i za lično isceljenje. Osnovna ideja Ho’oponopono prakse je preuzimanje lične odgovornosti za sve što se dešava u našem životu i prepoznavanje da smo svi povezani.

Praktikanti Ho’oponopono koriste četiri ključne fraze ili rečenice koje se ponavljaju kao molitva:

Prva reč je „ŽAO MI JE.“

Ova rečenica nas podseća na važnost preuzimanja odgovornosti za sve što se dešava u našem životu. Umesto da krivicu prebacujemo na druge ili okolnosti, Ho’oponopono nas uči da preuzmemo odgovornost za svoje misli, osećaje i postupke. Kroz iskreno kajanje, oslobađamo se tereta prošlih grešaka i konflikata.

Druga reč je „MOLIM TE OPROSTI MI.“

Ova rečenica nas uči važnosti opraštanja, kako sebi tako i drugima. Opraštanje je ključno za oslobađanje negativnih emocija i stvaranje prostora za ljubav i mir. Moljenjem za oprost, mi iskazujemo svoju spremnost da se promenimo i da se oslobodimo tereta prošlih povreda.

Treća reč je „HVALA TI.“

Ova rečenica nas podseća na važnost zahvalnosti. Zahvalnost je moćan alat za privlačenje pozitivnih stvari u svoj život. Kada izražavamo zahvalnost, mi šaljemo pozitivne vibracije u svemir, privlačeći obilje i blagostanje.

Četvrta reč je „VOLIM TE.“

Ova rečenica nas podseća na važnost ljubavi i saosećanja. Ljubav je najmoćnija sila u svemiru, i kada je usmerimo prema sebi i drugima, možemo stvoriti dubok mir i harmoniju. Kroz izražavanje ljubavi, mi se povezujemo sa svojim istinskim bićem i sa svim živim bićima oko nas.

Kako se sprovodi

Praktikovanje Ho’oponopono tehnike može se sprovoditi u bilo koje doba dana i noći, u bilo kojem stanju i raspoloženju. Možete izgovarati ove rečenice naglas ili u sebi.

Žao mi je, hvala ti, oprosti mi i volim te.

Ključ je da budete prisutni i iskreni dok ih izgovarate i da ih zaista osećate.

Ova praksa pomaže oslobađanju negativnih misli i emocija, te stvaranju unutrašnjeg mira i harmonije u vašem životu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime