Evo šta će se desiti vašem organizmu ako svaki dan uzimate laneno ulje

Najverovatnije ste o prednostima lanenog ulja čuli više puta, ali retko ste na to obraćali pažnju. Ono se naširoko primenjuje u medicini i kozmetologiji, ali ga običan čovek veoma retko koristi. A trebalo bi.

Laneno ulje poseduje tolika važna, i za zdravlje korisna svojstva, te je vrlo smisleno koristiti ga svakodnevno, ceo život.

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je njegovim bogatim sastavom, kako masnih kiselina, tako i makro i mikroelemenata. Po sadržaju omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg ulja 3 puta. Tako da, za one koji ne vole ribu, ovo ulje je pravo otkriće.

Obično, kao preventiva, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzimati samo 1-2 supene kašike.

Korist lanenog ulja za organizam:

Za mršavljenje

Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6, alfa-linolenska kiselina omega-3 – efikasni su aktivatori za mršavljenje. Zato, svi koji imaju problem sa suvišnim kilogramima, treba da obrate pažnju na ovaj proizvod. Njega možete dodavati u jogurte ili salate, ili konzumirati kao samostalan proizvod.

Za kardiovaskularni sistem.

Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe, poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova.

Za žensko zdravlje.

Prisustvo lignina u ovom ulju, deluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Zahvaljujući lanenom ulju. lakše se podnose menstrualni bolovi i menopauza.

Za mladost i lepotu.

Laneno ulje normalizuje rad lojnih žlezda. Takođe, maske na bazi ovog ulja, poseduju podmlađujuća, hranljiva i antibakterijska svojstva. Laneno ulje je dobro koristiti za trepavice i obrve, efekat je mnogo jači nego od ricinusovog ulja.

Ako napravite mešavinu meda, ulja i limuna, dobićete pravi eliksir koji podmlađuje ceo organizam (recept ovog čudesnog eliksira možete pogledati ovde).

Da biste videli pozitivan rezultat na svoj organizam, laneno ulje treba koristiti ne manje od 2 meseca, svakodnevno (po 1-2 supene kašike).

Takođe, treba da znate, pre nego što počnete koristiti ovo ulje.

Osobe sa redovnom medikametoznom terapijom treba da se konsultuju sa lekarom,  pre nego što počnu da uzimaju laneno ulje:

– Ukoliko pijete određene lekove protiv zgrušavanja, svakako se posavetujte sa lekarom.

– Omega-3 masne kiseline mogu, takođe, pojačati potrebu za lekovima koji snižavaju nivo šećera u krvi.

– Kod pacijenata koji pate od dijabetesa, moguć je poremećaj zbog kojeg organizam nije sposoban da konvertuje alfa-linolensku kiselinu u EPA i DHA. Za njih je bolje da uzimaju omega-3 masne kiseline iz ribe i ribljeg ulja.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

 1. Veoma zahvalan autoru vrlo korisni članak, podelio
  informaciju na svom Facebook profilu I mojim pratiocima
  se dopalo. Vrlo jednostavan i jasan način izloženja informacije.
  Nastavi u istom duhu!.Odnedavno idem u teretanu, želim da počnem uzimati proteine za
  sticanje mišićne mase, evo našao sam nešto
  na internetu, može li me neko posavetovati šta je bolje izabrati od ovoga – Fitway ili možda posavetujete
  gde još da pogledam.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime