5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Ukoliko se ne osećate dobro, ne morate odmah pomoć tražiti u lekovima. Možete sebi pomoći jednostavnim pritiskanjem određenih tačaka.

Pošto su biološke aktivne tačke raspoređene po celom telu, pronaći mogućnost skidanja odeće da biste pritiskali  određenu tačku, nije uvek zgodno. Ali, ako se te tačke  nalaze na licu, onda nema nikakvih problema.

Pritskajući određene tačke na licu možete poboljšati cirkulaciju krvi u oblasti jetre, sniziti očni i krvni pritisak, umiriti aritmiju, kašalj, za one koji pate od hroničnog bronhitisa ili astme, i reanimirati čoveka koji je pao u nesvest. Masaža određenih tačaka na licu može poslužiti i kao prevencija bolesti polnih organa.

Dakle, 5 tačaka na licu koje morate znati:

Tačka protiv «sedećeg» načina života:

5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Nalazi se oko podbratka. Eliminiše stagnaciju krvi u predelu polnih organa, koja se javlja kod ljudi koji se malo kreću i uglavnom sede. Svakodnevna masaža ove tačke može poslužiti kao prevencija u oboljenju ovih organa.

Masirati  2-3 minute blagim, mekim pokretima. Polovinu vremena – u smeru kazaljke na satu, i drugu polovinu vremena – u suprotnom smeru, nekoliko puta dnevno.

Tačka jetre.

5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Nalazi se između unutrašnjih uglova očiju i gornjeg dela nosa. Masirajući ove tačke, možete poboljšati cirkulaciju krvi u oblasti jetre, što je izuzetno korisno za ljudski organizam.

Sem toga, pritiskom na ove tačke smanjuje se povišeni  očni pritisak. Masirati nežnim pokretima, 2-3 minuta na isti način kao i u prethodnom slučaju.

3.Tačka protiv aritmije (lupanja srca).

5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Nalazi se na gornjoj površini očnih jabučica. Omogućava smirivanje pulsa, ako je došlo do lupanja srca, i smanjenje povišenog krvnog pritiska. Pre masaže potrebno je zatvoriti oči i „gledati“ na dole. Pritiskati pažljivo, ne duže od 20-30 sekundi.

Tačka za poboljšanje disanja.

5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Nalazi se na samom vrhu nosa. Omogućava smanjenje zadihanosti organizma usled napora, oslobađanje od grčeva respiratornog trakta, smirivanje kašlja.

Pre svega, ovu tačku treba da prepoznaju oni koji boluju od astme ili hroničnog bronhitisa. Za masiranje, vrh nosa treba čvrsto uhvatiti prstima jedne ruke i pritiskati ga na ovaj način 1-2 minuta.

Tačka reanimacije.

5 tačaka za masažu lica koje treba da znate

Nalazi se u korenu nosa, tamo gde se nalazi prav ugao između nosa i gornje vilice. Tačka reanimacije omogućava na kratko vreme izvesti čoveka iz nesvesnog stanja (toplotni udar, teško pijanstvo…) Momentalno mobiliše snage. Pritiska se jako prstom, nekoliko sekundi – čovek bi trebao da se osvesti.

Kontraindikacije za ovakvu vrstu akupresure ne postoje.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime