Nađite vreme za ljude koji vam znače

Kada je televizor stigao u moj dom, zaboravio sam kako se čitaju knjige. Kada je automobil došao pred moj prag, zaboravio sam kako se hoda. Kada sam uzeo mobilni telefon u ruke, zaboravio sam kako se pišu pisma. Kada je računar ušao u moj dom, prestao sam da cenim vreme. Kada je klima uređaj stigla, prestao sam da tražim hladan povetarac ispod drveća. Kada sam ostao u gradu, zaboravio sam miris zemlje, trave i livada.

Baveći se bankama i karticama, zaboravio sam vrednost novca. Sa mirisom parfema, zaboravio sam miris svežeg cveća. Sa pojavom brze hrane, zaboravio sam kako se pripremaju tradicionalna, ekološki korisna jela. Večno trčeći, zaboravio sam kako da stanem. I konačno, kada sam dobio WhatsApp, zaboravio sam kako da razgovaram i komuniciram.

Kada umremo, naš novac ostaje u banci. Međutim, dok smo živi, često nemamo dovoljno novca da trošimo. U stvari, kada nas više nema, često ostaje mnogo nepotrošenog novca.

Jedan biznismen u Kini je preminuo. Njegova udovica, koja je ostala sa 1,9 milijardi dolara na računu, udala se za svog vozača.

Njen vozač je rekao: „Uvek sam mislio da radim za svog šefa… Tek sada shvatam da je moj šef u stvari radio za mene!“

Surova istina je: važnije je živeti nego imati više bogatstva. Zato treba težiti zdravom i jakom telu; zapravo nije važno ko na koga radi.

U naprednom telefonu, 70% funkcija je beskorisno! Za skupi automobil, 70% brzine i dodataka je nepotrebno. Ako posedujete luksuznu vilu ili rezidenciju, obično se 70% prostora ne koristi. Šta je sa vašim ormarima? 70% odeće se nikada ne nosi!

Celi život rada i zarađivanja… 70% toga je namenjeno drugima. Zato treba da štitimo i koristimo naših 30% u potpunosti!

Obavite medicinske preglede, čak i ako se ne osećate bolesno. Pijte više vode, čak i ako niste žedni. Naučite da otpustite, čak i kada se suočavate sa ozbiljnim problemima i nepravdom. Pokušajte da prećutite (popustite), čak i kada ste u pravu.

Ostanite skromni, čak i kada ste bogati i moćni. Naučite da budete zadovoljni, čak i ako niste bogati. Vežbajte svoj um i telo, čak i kada ste veoma zauzeti. Nađite vreme za ljude koji vam znače!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Da dodam još nešto, započnite svaki dan sa zahvalnošću. Budite zahvalni za sve što imate, prvenstveno za svoje i zdravlje svojih bližnjih, za krov nad glavom, hranu na stolu, posao koji volite, prijatelje koje imate…
    Priredite svojim bližnjim s vremena na vreme neko lepo iznenađenje. Recimo ja tako s vremena na vreme organizujem vikend za celu porodicu, iznajmim auto kod Menadžer-a, i odemo na Taru, Kosmaj, Palić… Provedemo neko lepo vreme zajedno, i uživamo u svakom trenutku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime