Odličan domaći recept za rast kose.

Da li ste se nekad zapitali zašto su jaja, banane, med i pivo dobri za kosu? Pa hajde da odgovorimo na ovo pitanje.

Jaja su dobra za rast kose time što sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin. Štite kosu od oštećenja i sprečavaju nastanak peruti.

Banane su korisne za kosu jer sadrže vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlično pomažu u borbi protiv ispucalih krajeva.

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E,K,C,B1,B2 i B6. To je upravo ono što je vazno za rast kose, njenu lepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobađa peruti i tonizira kožu glave.

Pivo je za rast kose takođe veoma korisno. Ono sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamini grupe B u velikim količinama, mikroelementi kao što su gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar, odlični su za jačanje i rast kose. A vitamin C blagotvorno utiče na kožu glave.

MASKA ZA RAST KOSE:

Sve što je neophodno – staviti sastojke u blender, i napraviti masku.

1 banana
1 jaje (ili samo žumance)
1 kašika meda
1/2 šolje tamnog piva

Nanesite na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata. Posle operite kosu na uobičajeni način.

Zbog velike koncentracije korisnih minerala, nemojte zloupotrebljavati. Masku za rast kose preporučuje se primenjivati jednom nedeljno.

Od posebnog značaja je činjenica da med ima izbeljujući efekat. Pri njegovom korišćenju budite pažljivi, jer sadrži supstancu koja izdaleka podseća na vodonik peroksid, ali deluje mekano i nikako neće povrediti Vašu kosu.

Ako ne želite posvetliti kosu, kosu umotajte sa dva peškira, što toplije i masku za rast kose držite na glavi što duže.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

9 KOMENTARA

  1. Nanesite cickovo ulje na koren kose. Drzite najmanje 2 sata. Nakon toga operite kosu samponom. Nakon pranja oplaknite kosu sa cajem od koprive. Ovo radite jednom nedeljno. U roku od 2-3 meseca, primeticete rast nove kose. Provereno.Pozdrav

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime