Pismo tinejdžera roditeljima: Postoji stvari gore od loših ocena

 

To je bio poslednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sinovljeve sobe, primetio da je soba sređena, čak je i  krevet namešten.

Izgledalo je kao da je pokupio sve svoje stvari i otišao.

Sumnja oca se pojačala kada je primetio pismo na praznom radnom stolu.

Prepoznao je rukopis sina: „Za tatu“. Drhtećim rukama, muškarac je otvorio kovertu.

Počeo je da čita:

 

 

 

„Dragi tata,

Moram da te obavestim da sam morao napustiti kuću. Nisam vam rekao, jer sam znao da ćete ti i mama napraviti skandal. Otišao sam zajedno sa svojom devojkom. Ja je puno volim. Ali, znao sam da vi nećete odobriti naš odnos zbog njenog pirsinga, tetovaža, bajkerske odeće i to što je ona dosta starija od mene. Ali stvar nije samo u mojim osećanjima. Ona je trudna.

Njeno ime je Sara. Ona je ubeđena da ćemo biti srećni zajedno. Ona ima svoju vikendicu u šumi i gomilu drva, što će nam biti dovoljno za celu zimu. Mi planiramo da imamo puno dece.

Sara mi je otvorila oči da  marihuana u stvari nije baš tako štetna. Mi planiramo da je gajimo i prodajemo drugima, tako da imamo dovoljno novca za kokain – on je takođe bezopasan u umerenim količinama. A u međuvremenu, mi ćemo se moliti da bude pronađen lek za SIDU, zato što treba izlečiti Saru, jer ona to zaslužuje!

Ne brini tata, već sam odrastao, sa svojih 15 godina u stanju sam da brinem o sebi. Jednog dana doći ćemo kod vas u goste da upoznate svoje unuke.

Volim te, tvoj sin.

P.S. Tata, sve sam ovo izmislio. Kod drugara sam. Samo sam hteo da vas podsetim  da postoje i gore stvari od loših ocena u đačkoj knjižici (ona je u kuhinji na stolu). Pozovi me, kada budeš spreman da mogu da se vratim kući. Volim vas!“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Komentari

komentara

10 komentara

 1. OdgovoriIvana

  Na pocetku pisma se sledih, a onda kada procitah za kokain posumnjah u istinitos price, a onda se i nasmijah. Radim sa maloljetnicima, pa ocekujem kreativnost, duhovitost, dovitljivost i sve u svemu, ima gorih stvari ako hocemo tako da gledamo. Nazalost ocjene su presedan za uspjeh,a ne kreativnost, duhovitost i dovitljivost.

 2. OdgovoriDragica

  Divno, ovo je za sve roditelje koji se naljute kad ocene ne odgovaraju njihovim iscekivanjima. Ovo je jedan nacin da se obrati paznja na decu i kad nisu ocene u pitanju. Zasto roditelji obratite paznju na svoju decu svaki dan, ne samo kad se ..nesto“ dogodi.

 3. OdgovoriOdgovor

  Dragi sine,

  Pogledao sam ocene u knjizici. Najpre sam potegao litar vinjaka da dodjem sebi. Onda sam otisao u skolu i izdrao se na tvog razrednog. Zatim sam se vratio kuci i izdrao se na mamu, koja se u medjuvremenu takodje vratila, sto te vaspitala tako lenjog i blentavog. Malo sam je i istukao, da se zna ko je gazda u kuci. A tebe cu da olesim od batina, samo kad se vratis!
  P.S. Sine, sve sam ovo izmislio. Samo da znas da postoje i gore stvari od samara zbog losih ocena. Vrati se kuci, sledi ti samo zabrana izlazaka. Dok ih ne popravis.
  Voli te tvoj tata.

 4. OdgovoriAlekSandra

  Nije ovo pravo pismo , niti je decko kralj . Kod nas postoji ista stvar samo sto nije sin od 15 godina nego cerka od 13 . Ziveo zapad.
  http://www.minutebuzz.com/actu–cette-ado-de-13-ans-ecrit-une-lettre-dadieu-a-sa-mere-ce-qui-se-passe-ensuite-est-totalement-inattendu/

  Imam decu od 20 godina i vec 21 godinu radim sa decom i zao mi je sto se sve vise govori deci da ima „losijih stvari“ da bi se opravdao neki manjak ( vaspitanja, komunikacije, strogoce, pa sto da ne i batina, da da !)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *