Dekupaž uskršnjih jaja. Jednostavan i ekološki način!

Želim da vam predložim originalan i jednostavan način za ukrašavanje uskršnjih jaja. Možemo ga zvati i ekološkim, jer za ovu tehniku dekupaža neće biti potreban lepak ili bilo kakve boje.

Za Uskrs se nećemo samo diviti lepoti ukrašenih jaja, treba ih sa merom i jesti.. Ovaj način je apsolutno bezbedan za upotrebu i jednostavan u izvođenju.

Takva varijanta biće pogodna za sve domaćice, čak i ako ste potpuni antitalenat u crtanju, jer koristeći ovu dekupaž tehniku sa salvetama, možete napraviti pravu umetnost. Sliku možete birati prema svom ukusu, odnosno salvetama koje izaberete.

U ovom primeru odabrala sam salvetu sa prelepim cvetovima, koja će biti lep ukras na uskršnjem jajetu.

Dekupaž jaja

Dakle, za ovaj proces stvaralaštva  biće potrebno:

– belance
– troslojna salveta
– četkica
– bareno jaje

Postupak:

Uzmite troslojnu salvetu sa željenim ornamentima. Razdvojte salvetu na dva dela, biće nam potreban samo gornji deo. Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.

Dekupaž uskršnjih jaja

Uzimamo prethodno obareno jaje i premazujemo belancetom na mestu gde ćemo lepiti isečeni crtež.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.

Lepimo ga na jaje i pažljivo premazujemo od gore ponovo belancetom.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.

Na sličan način postupamo i sa gornjim delom jajeta.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.

Jaje je praktično gotovo, treba samo da se osuši. Kada se osuši, sve nesavršenosti postaće nevidljive. Dobili smo ovakvo lepo praznično jaje.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.

Ovo je osnovna ideja. Ne morate prekrivati celo jaje delovima salveta. Uključite svoju fantaziju, i sa malo strpljenja dobićete maštovite ukrase na vašim uskršnjim jajima.

Isecite iz salvete željeni crtež, u ovom primeru je lepo cveće.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Komentari

komentara

18 komentara

 1. Odgovorijovana

  Super ideja. A odgovor za gospodje koje pisu o salmoneli, izgleda da nisu bas najbolje upucene, salmonela moze da bude prisutna iskljucivo u zumancu!Ako mi ne veruju neka slobodno potraze u odgovarajucoj literaturi

 2. Odgovoridragica dimitrijević

  Sigurna sam da će takova jaja biti lepa, a najvažnije što siu ekološka bez raznih lepaka i ostalo. ISTO SU TAKO LEPA I SA TRAVKAMA.Pravila sam i znam da lepo izgledaju.Probajte i vi.

 3. Odgovoriciciban

  Za ovu gospu sto prica o ljuckim jajima, moze da pojede moje ako hoce bas da proba. A inace ideja o ovom principu farbanje jaja je odlicna.

 4. OdgovoriMila

  Salvete mogu da se lepe i tako sto se umute brasno i voda u razmeri 3:1, pa koriste kao bilo koji drugi lepak. Jedino sto jaja nisu sjajna, vec mat. Ali moze posle da se namaze uljem, kao kad se mazu posle farbanja. Isto je ovako efektno i isto tako ekoloski. 😉

 5. OdgovoriMarija

  Mnogo neki pametan narod od dekupaza dođosmo do salmonele i leka za kosti. Nebi mi bili mi da ne napravimo od komarca magarca. Pfff

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *