Kako pravilno izdepilirati nausnicu

kako izdepilirati nausnicuDepilacija nausnice možda zvuči kao jednostavan posao koji možete napraviti kod kuće, ali nije sve tako jednostavno. Dajemo vam nekoliko profesionalnih saveta kako da se rešite viška dlačica, bez suvišnog bola i osipa posle tretmana.

Trake hladnog voska možda deluju kao logičan izbor, ali bolje koristite vosak u kremi koji ugrejete u nekoj posudi. Bolji je iz razloga jer je nežniji od hladnog, a manje lepljiv od onih na bazi meda.

Evo kako jednostavno depilirati nausnicu u par koraka:

1.    Kupite pribor za depilaciju. Uporedite cjene i sadržaj imajući na umu ove gore napomene.

2.    Morate imati dovoljno duge dlačice. Ako su tek počele rasti, depilacija neće uspeti.

3.    Vežite kosu. Verujte nam, ne želite petljati vosak s krivim dlakama.

4.    Operite ruke.

5.    Područje lica nije potrebno čistiti, a pogotovo ga nemojte vlažiti ili umivati toplom vodom. Ona će naime, omekšati vašu kožu i učiniti je osetljivijom. Zbog toga je moguće da ćete omekšanu kožu povući zajedno sa voskom, što će vam ostaviti male, ali ružne i bolne ranice. Dakle, nanesite samo bebi puder, ali ne preterujte. Ne želite ga udisati, zar ne?

6.    Radite po područjima. Podelite nausnicu na tri područja kad nanosite vosak. Vrh usnica ispod nosa i udubljenje iznad je jedno područje. S leve strane je drugo područje, a s desne treće područje.

7.    Nanesite vosak jednako u smeru rasta dlačica i obavezno s aplikatorom (drvenim štapićem), prvo na levu stranu. Budite oprezni. Želite da ima dovoljno voska da temeljito prekrije dlačice, ali ne previše da ga ne možete odjepiti. Nanesite vosak do kraja usana gde zna viriti pokoja dlačica. Jezikom iznutra napnite taj deo nausnice, kako biste sve mogli obuhvatiti i kako biste lakše skinuli dlačice sa napete kože.

8.    Stavite traku takođe u smeru rasta dlačica, s tim da ostavite malo trake na kraju da je imate za što uhvatiti. Lagano pritisnite i poravnajte rukom traku na koži kako bi osigurali da se vosak dobro primio.

9.    Uvucite gornju usnu kao da je krijete, što će je malo napeti pa će bol biti manje, kao i crvenilo i eventualno izbijanje prištića.

10.    Uhvatite traku za kraj koji nije zalepljen. Kožu zategnite drugom rukom i odstranite traku u suprotnom smeru od rasta dlačica. Nemojte vući prema gore, što će vam možda doći instinktivno! Pritisnite malo nadraženu i šokiranu kožu da umirite bol nakon odstranjivanja trake. Ako je ostalo malo voska, ponovno pritisnite traku pa odstranite.

11.    Ponovite korake od 7 do 10 na desnoj strani nausnice.

12.    Nanesite vosak na srednji deo, pa ponovite korake od 7 do 10 i na tom dijelu, s tim da vosak nanosite odozgo prema dole.

13.    Pincetom odstranite preostale dlačice.

14.    Ostatke voska očistite bebi uljem ili odstranjivačem voska.

15.    Umirite kožu. Posle svega, nanesite na nausnicu losion ili gel na bazi aloe vere. Ako morate negde ići a koža vam je još crvena, nanesite malo tonirane kreme na iritirano područje.

Dodatni saveti
Depilirajte ispred velikog ogledala, ne onoga koje morate držati u ruci. Treba vam stabilno ogledalo a i dve slobodne ruke.
Vežbajte nanošenje voska na drugim područjima tela, poput ruke, da steknete utisak kako je. Posebno pazite da je vosak topao, ne vruć.

budi.in

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Još bez glasova)
Loading...

Komentari

komentara

1 komentar

  1. Odgovorivesna

    Ma, to sve zvuci prekomplikovano, dok jednom to ne uradite. Naravno, ovi sitni, ali bitni saveti, su od koristi za pocetnike, ja to na pocetku nisam znala, a dobro bi mi doslo tada. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *