Odličan domaći recept za rast kose. Maska za rast kose.

recept za rast kose Da li ste se nekad zapitali zašto su jaja, banane, med i pivo dobri za kosu? Pa hajde da odgovorimo na ovo pitanje.

Jaja su dobra za rast kose time što sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin. Štite kosu od oštećenja i sprečavaju nastanak peruti.

Banane su korisne za kosu jer sadrže vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlično pomažu u borbi protiv ispucalih krajeva.

 

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih materija i vitamina E,K,C,B1,B2 i B6. To je upravo ono što je vazno za rast kose, njenu lepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobađa peruti i tonizira kožu glave.Odličan domaći recept za rast kose

Pivo je za rast kose takođe veoma koristno. Ono sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamini grupe B u velikim količinama, mikroelementi kao što su gvožđe, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar, odlični su za jačanje i rast kose. A vitamin C blagotvorno utiče na kožu glave.

 

MASKA ZA RAST KOSE

Sve što je neophodno – staviti sastojke u blender, i napraviti masku.

1 banana
1 jaje (ili samo žumance)
1 kašika meda
1/2 šolje tamnog piva

Nanesite na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata. Posle operite kosu na uobičajeni način.

Zbog velike koncentracije korisnih minerala, nemojte zloupotrebljavati. Masku za rast kose preporučuje se primenjivati jednom nedeljno.

Od posebnog značaja je činjenica da med ima izbeljujući efekat. Pri njegovom korišćenju budite pažljivi, jer sadrži supstancu koja izdaleka podseća na vodonik peroksid, ali deluje mekano i nikako neće povrediti Vašu kosu. Ako ne želite posvetliti kosu, kosu umotajte sa dva peškira, što toplije i masku za rast kose držite na glavi što duže.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Loading...Loading...

ČITAJTE JOŠ
Mozete ostaviti komentar, ili link vaseg sajta.

2 komentara ka zapisu “Odličan domaći recept za rast kose. Maska za rast kose.”

  1. Lidija каже:

    Nanesite cickovo ulje na koren kose. Drzite najmanje 2 sata. Nakon toga operite kosu samponom. Nakon pranja oplaknite kosu sa cajem od koprive. Ovo radite jednom nedeljno. U roku od 2-3 meseca, primeticete rast nove kose. Provereno.Pozdrav

  2. ivana каже:

    ja isprobala odrivna je maska ,dva dana sam mirisala na banane divno

Ostaviti komentar