Voda – osnova života. Lepota i zdravlje.

voda izvor zdravlja

Nase telo je 70% sacinjeno od vode. Svaka osoba moze da zivi bez hrane nekoliko nedelja, ali bez vode – ne vise od 5 dana. Nas organizam gubi dnevno oko 5 litara vode, i ona mora obavezno da se nadoknadi. Medjutim, samo pijaca voda nije dovoljna, jer to nije ono sto trazi vas organizam.

 

Coveku nije potrebna samo voda za pice, vec i tecnost koja dolazi u organizam zajedno sa hranom. Na Zemlji su samo dve vrste hrane sa visokim sadrzajem vode: voce i povrce.

 

Svaka druga hrana koju jedemo je koncentrovana, to znaci da je voda uklonjena iz nje kao rezultat produzenog kuvanja. Posto je nase telo 70% voda, 70% od ukupnog broja prehrambenih proizvoda mora biti sastavljeno uglavnom od vode. Preostalih 30% – je koncentrovana hrana ( testenina, zitarice, meso, mlecni proizvodi itd.).

Zasto nam je neobhodna voda iz voca i povrca?

 

Zasto ne mozemo piti samo obicnu vodu? Stvar je u tome da su vocni i povrcni sokovi neobhodni za ishranu i detoksikaciju organizma. Oni isporucuju hranljive materije iz hrane u celije tela, a zauzvrat uklanjaju toksicne otpade iz organizma. Pored toga u sebi imaju veliki sadrzaj vitamina, minerala, aminokiselina, koje su neobhodni za ljudski zivot.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Komentari

komentara

2 komentara

  1. Pingback:Mleko i zeleni čaj. Očistite organizam i smršajte. Jednodnevna dijeta. | Femina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *