Kako pronaći u sebi snagu za gubitak telesne težine.

 

„Uzbuna“ – vreme je da se pobrinete za sebe:

♦ Suvišni kilogrami koji su vidljivi golim okom!

♦ Etikete na odeći u kabini za presvlačenje koje vam ukazuju da prethodna veličina više ne odgovara

♦ Dobronamerne primedbe prijateljica: „Mislim da si se malo ugojila..“ rečene sa ljubavlju, ali od kojih vam nije nimalo lakše 🙁

♦ Preporuke lekara – oslabiti, jer je prekomerna težina šetna po vaše zdravlje ( visok pritisak, bolovi u nogama itd)

Glavna stvar je – MOTIVACIJA!

Iskreno treba odgovoriti sebi na pitanje: „ZAŠTO TREBA DA SMRŠAM?“

 

 

 

 

Ako je vaš cilj da izgledate kao omiljena filmska zvezda – ideja vam je unapred osuđena na propast!

Ući u pretprošlogodišnje farmerke ili haljinu – nije motivacija. To je kriterijum po kojem ćete shvatiti da ste oslabili. Međutim, tačan odgovor na pitanje -„ZAŠTO?“ je – da se osećate lako, izgledate privlačno, steknete poljuljano samopouzdanje ponovo, i možda najvažnije – da se sviđate samoj sebi!

Podrška vaših bližnjih

Dobro je ako su članovi vaše porodice spremni da se promene, i svoj jelovnik, radi vas, uvrste i zdrave niskokalorijske namirnice. Često je potrebno da izgubi težinu ne samo „majka porodice“ nego i svi ukućani, uključujući i simpatičnu mačku. Ali to je – plan-maksimum. Plan-minimum je da vas ne ismejavaju, ne podstiču da pojedete nešto ukusno i kalorično, i ne sumnjaju u vašu mogućnost da oslabite. Zato potrudite se da vam baš vaši ukućani budu najbolji saveznici!

Mršavite u društvu!

Ovde je prava utakmica! U društvu je veoma zanimljivo diskutovati o načinu ishrane za mršavljenje, dijetama i različitim kulinarskim receptima niskokalorijskih jela. Zajedno sa prijateljicom upišite se na kurs fitnesa ( pretplata za dvoje uvek košta manje). Uspeh jedne, uvek će inspirisati drugu. Zabavno je i uzbudljivo.

Komunikacija na internetu

Internet pruža mogućnost za početak nimalo lakog puta do dobre figure. Naravno, ovde uvek postoji dosta gluposti i zamki za oduzimanje novca od lakovernih i naivnih debeljuca. Ali, takođe, ima i iskrenih sajtova. Na njima postoji mogućnost pisati svoj dnevnik mršavljenja i komunicirati sa onima koji žele postati vitkiji. Podrška ljudi je veoma efikasna.

Slike iz budućnosti

Zamislite da je vaš cilj već ostvaren i da ste izgubili kilograme do željene težine. Zamislite kakvu odeću ćete moći sebi priuštiti. Moguće da ćete postati „kraljica fitnesa“ prema kojoj će se ravnati nove debeljuce, ili će odnos sa suprugom biti obojen novim bojama. Ako niste u braku – očekuje vas novi strasni roman. Nacrtajte svoju sliku budućnosti, što šareniju i lepšu  i samo – NAPRED!

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

3 KOMENTARA

  1. poz,covek kad se opusti ne razmislja da ce dobiti na kilazi, prekomerno jedenje, slatkisi grickanje gazirani sokovi masnoca itd. sve to utece na nas svakodnevni zivot. pokusavala sam par puta dijetu sa raznim preparatima nisam nasla neku raziku, trenutno sam na dijeti uz koju sama sebi diktiram sta je idalno a sta ne za gubitak kg. drage moe imam dobar savet za vas ako zelite izgubiti visak kg, verovali ili ne izgubila sam za 01 mesec 9 kg ali samo uz ishranu, izbjegavam tjeseninu,masnocu kalorije,hranim se svakodnevno povrcem uz neki komad mesa ili to bila bjelo meso ili riba pljeskavica sve sto ne sadrzi masnocu i da je skuhano ili u avaporu peceno,voce povrce idelno za vas i vasu ishranu.budimo hrabre i borimo se protiv kg jos planiram izgubit 15 kg uz ovaj rezim pa vam pisem i dalje. pozzzzz i zelim vam mnogo srece

  2. svidjaju mi se recepti za dijetu,posto sam dijabeticar nisam sigurn samo da li smem koristiti med,secer mi se krece od 5 do nekad ll kad pojedem parce kolaca .Inace kilograme bi trebala da skinem oko 7 do 10 ako je to moguce.odgovorite mi,pozdravljam vas i u napred hvala.Vesna Popov

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime