Kako izbeliti pigmentne fleke na licu u kućnim uslovima

Ponekad na celu ili obrazima mogu se pojaviti fleke zute ili braon boje. Uzrok pojave pigmentnih fleka na licu moze biti bolest jetre, nervni poremecaji. Ponekad pigmentne fleke na licu mogu se pojaviti nakon primene iritirajucih krema ili masti.

Znacajnu ulogu u pojavi pigmentnih fleka igra i sunceva svetlost. Da biste sprecili pojavu pigmentnih fleka i pega na licu u letnjem periodu stitite svoje lice od sunca. Postojece pigmentne fleke mozete izbeliti prirodnim sredstvama u kucnim uslovima.

Izbeliti pigmentne fleke na licu u kucnim uslovima

Za izbeljivanje pigmentnih fleka na licu kod kuce preporucuje se maska sledeceg sastava:

1 umuceno belance pomesajte sa malom kolicinom isitnjene borne kiseline i 1 kasicicom kajmaka. Smesu nanesite na lice od dole pa na gore. Ostavite masku da deluje 1 sat, posle isperite mlakom vodom.

Odlicne rezultate za izbeljivanje pigmentnih fleka daju obloge sa 5% rastvorom vinskog sirceta i kiselog mleka.

Pripremaju se na sledeci nacin: komadic vate natopljen sircetom staviti na pigmentnu fleku i ostaviti na 10 minuta. Posle na to mesto stavlja se oblog od kiselog mleka i psenicnog brasna (1 kasicica brasna pomesana sa 1/4 case kiselog mleka). U toku prve nedelje obloge stavljati svakodnevno, zatim svaki drugi dan, a kada pigmentne fleke pocnu da se izbeljuju – jednom nedeljno.

Odlicno deluje i maska napravljena od psenicnog brasna, meda i sirceta.

Recept maske: 2 kasicice brasna pomesati sa 1 kasicicom meda i 1 kasicicom sirceta. Smesu stavite na lice u tankom sloju i ostavite da deluje 15-20 minuta. Isperite toplom vodom.

Nikako ne zaboravite, jedan od jako bitnih faktora u sprecavanju nastanka pigmentnih fleka, je da vasa ishrana bude bogata vitaminom C.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

21 KOMENTARA

  1. pozz nije mi jasno kako staviti oblog od rastvora vodonik peroksida i….. vatnim tampo nom ,da li treba celo lice odjednom prekriti i koliko drzati ili tapkati polako vatom po licu a koliko dugo ako je ovako i treba li posle isprati lice
    hvala

  2. Meni je pomogla krema koju sam pronasla na pijaci na Zlatiboru!! Domaca radinost. I za 2 nedelje su fleke bile vidljivo povucene. Posle silnih tretmana i 11godina nervoze i kompleksa od sarenog lica. Ko zeli da ih povezem sa bakom „cudotvorcem“ mogu da vas povezem. Pozz

  3. Nije u redu da g-dja Duca obecava kontakt sa bakom koja pravi kreme,a onda je svi mole za taj kontakt,a ona se ne oglasava.COVEK AKO NESTO ZNA TREBA DA PODELI SA DRUGIMA,A NE SEBICNO DA CUVA SAMO ZA SEBE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime