Mleko i zeleni čaj: Očistite organizam i smršajte

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni.. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog caja. Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlekom.

Dijeta sa mlekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna među onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali.

Mlekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju celog organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlekom.

Za jedan dan dijete sa mlekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2,5 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa mlekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva  puta mesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mleko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog lekara.

Recept dijete sa mlekom i zelenim čajem

Biće potrebno:

1,5 litar nemasnog mleka,
2 kašike pravog zelenog čaja.

Preporuka – da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osetiti nikakav efekat.

U prokuvano i ohlađeno mleko do 70 stepeni (ovo je važno – mleko ne sme da bude jako vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle procedite i pijte.

Mlekočaj pijte u toku dana, po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlekom apsorbuje se bolje, jer caj olakšava varenje mleka a mleko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mleko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osetiti nećete, jer mlekočaj oslobađa organizam osećaja gladi.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

36 KOMENTARA

  1. Postovana Femina,
    sviđa mi se ova varijanta ali imam jedno pitanje.Koliko dugo piti ovaj caj, pravi li se i kada pauza, sta se unosi od hrane ima li nekih ogranicenja,jer pise da se treba piti 2 lit.vode dnevno? tipa da li se nesto treba izbaciti iz ishrane. Koliko dugo si pila ovu mesavinu u danima?
    Hvala na divnim savetima, sajt je fantastican! 😉
    Pozz

    • Postovanje Olja,
      Napravljeni caj sa mlekom pije se u toku dana, otprilike 1 casa na 2 sata, u medjuvremenu obavezno pijte vodu. Hrana se ne unosi nikakva, a glad osetiti necete uopste. Dijeta se drzi samo jedan dan, ne duze! Mozete ponoviti svake druge nedelje. Ja sam ovo probala 2 puta. Jednom sam izgubila na tezini 2 kg, drugi put 1 kg. Dan, kada budete pili mlekocaj, ne planirajte odlazak od kuce, imacete cestu potrebu za mokrenjem. Srecno!

  2. Probala sam svasta pa probacu i ovo, meni najbitnije je zato sto imam problem sa metabolizmom i izbacivanje toksine iz organizma.. pa cu vam reci koliko sam zadovoljna jer kod mene ne ide sa nicim .. 🙂
    usput bi htela da pitam prenego da pocnem taj dan kad se ovo pije nesme da se jede nista jel da ceo dan?
    I jos nesto sto se nemoze ovo koristiti vise od jedan dan u nedelji ..??

    • Probajte Anita i prenesite nam svoji utisci. Najbolje taj dan – kada drzite dijetu sa mlekom i cajem – bude vas slobodan dan, da ne planirate nikakve aktivnosti, jer u toku dana imacete cestu potrebu za mokrenjem. Dijeta se moze drzati samo jednom nedeljno – ne cesce! (to je preporuka lekara). A za osecaj gladi ne brinite – necete ga osetiti uopste! Provereno je! Pozz

  3. Nisam probala ovu dijetu, ali bi htela da dam pojasnjenje u vezi nekih pitanja…Ako je neko alergican na zeleni caj mislim da ce biti i na crni zato sto se crni dobija fermentacijom zelenog caj. Kopriva ne spada u zelene cajeve iako je zelene boje, tako da ne verujem da bi bilo efekta. Zeleni caj je vrsta grmaste biljke ciji se listovi koriste za pripremu ovog ukusnog i zdravog napitka. Pozdrav svima! 🙂

  4. Nisam probala ovu dijetu jer mislim da dijete nisu zdrave .Smatram da je zivotni still bitan kao ishrana I kretanje ili vezbanje.Posto imam jako spor metabolizam zeleni caj je melem I lek u svakom pogledu.za nekoliko meseci 3-4 izgubila sam oko 40 kg.Mislim da zeleni caj je tome doprineo najvise, naravno pored zdrave ishrane I vezbanja al bez ikakvih djeta.4-5 vecih sholja zelenog caja I osetit cete razliku u sebi za nekoliko meseci.Kafu sam prestala piti zahvaljujuci zelenom caju ogranizam je se ocistio od toksina I osecam se kao tinejdzerka.Smatram da svaka osoba treba da proba da napravi zeleni caj kao zivotnu naviku.Ako vam se ukus zelenog caja nesvidja dodajte cimet ili vanilu , takodje mozete ga piti I zasladjenog hladnog sa ledom ili topao..Probajte .zivot ce vam se promeniti sigurno !!!

  5. Kad popijem propisanu dozu čaja u mleku i 2 l vode, da li pred spavanje (idem oko pola jedan) smem da uzmem lek protiv nesanice, koje inače redovno uzimam? Molim Vas da mi što pre odgovorite. Inače, ovo je drugi put u mesecu što uzimam ovo, dobro je i ima efekta. Preporučila bih svima, naravno, podrazumeva se da sutradan ide redukovana ishrana. Jedino tako se postižu rezultati i ne vraćaju kilogrami. Pozdrav svima!

  6. Citam komentare i stvarno, ali stvarno ne mogu da verujem kakvih pitanja ima. Pri tom u tekstu lepo objasnjeno sve ono sto je bitno za spremanje caja. Pitanja tipa da li smem ovo ili da li smem ono-ne razumem koja im je svrha..Odgovornost za sve u zivotu pa cak i za neke kontraefekte pri koriscenju BILO cega, svako od nas treba da preuzme a ne da ocekuje da mu neko nacrta sta sme a sta ne sme..
    Ili komentar “mogu li caj od koprive i on je zeleni“- da li je ovo moguce?

  7. Draga Natalija prvo da pohvalim sajt,Odlican je.Zamolila bih za pomoc.Koristim MEDITERANSKU ishranu i odlicno se osecam a ujedno mrsavim.Sporije nego neke dijete ali nema jojo efekat.Problem mi je sto mnogo malo ima clanaka o mediteranskoj ishrani .Ako imas neka saznanja o tome pomozi.preporucila bih da probate ovaj nacin ishrane.Zdravo se hranite i nema gladovanja.unapred hvala.Pozdrav .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime