Kako ukloniti bore oko očiju

Kao sto znate, bore oko ociju se obicno pojavljuju uvek prve, ali to ne znaci pocetak starenja. Naime, starenje je jedan od prirodnih uzroka bora ispod ociju, dok drugi i najcesci uzrok – je pogresna nega koze oko ociju ili nedostatak njene vlaznosti. Ne dobijajuci potrebnu kolicinu vlage, koza oko ociju ubrzano gubi elasticnost i postaje suvlja i lako rastegljiva, rezultat cega je- formiranje bora.

Stoga, da bi sprecili pojavu bora ispod ociju, pocnite da vodite racuna o svojoj kozi jos u mladosti. Pokusajte da izaberete lagane hidratantne gelove ili kreme, koji su posebno naznaceni za kozu ispod ociju. A mi Vam predlazemo narodne recepte protiv bora oko ociju, koje mozete sami napraviti kod svoje kuce.

Da bi ste navlazili kozu ispod ociju – namazite je razmucenim zumancetom i posle 15-20 minuta isperite mlakom vodom. Ali, ako vec imate bore ispod ociju, pomesajte zumance sa biljnim uljem u jednakim proporcijama.

Maske protiv bora oko ocijuHlebna maska „pegla“ bore oko ociju. Natopite komad belog hleba (bez korice) u blago zagrejanom biljnom ulju ili u istopljenom puteru. Ovu smesu nanesite na kozu ispod ociju i ostavite na 20-25 minuta. Posle umijte se toplom vodom.

U principu, ulje kao i puter je dobar narodni lek za bore oko ociju. Naprimer, maslac moze da se koristi kao nocna krema. Samo polako ga utapkajte krajevima prstiju u kozu oko ociju i ostavite na celu noc. Ili namazite kozu oko kapaka biljnim uljem i ostavite tako preko noci.

Hranljiva maska za bore oko ociju. 1 zumance promesajte sa pola kasicice rastopljenog meda i dodajte 1 kasicicu ovsenih pahuljica. Sve dobro promesajte i nanesite na kozu oko ociju, posle 10 minuta operite mlakom vodom.

Jos jedan recept hranljive maske koja pomaze nestanku bora oko ociju. Pomesajte pola kasike masnog sira sa pola kasicice rastopljenog meda i jednom kasikom biljnog ulja. Dodajte jednu kasiku toplog mleka, sve lepo izmesajte. Nanesite smesu na kapke i predeo oko njih na 10-15 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Hidrantna maska za kapke koja je korisna i za uklanjanje bora oko ociju. Promesajte 1 zumance sa kasicicom istopljenog meda, kasicicom masne pavlake, kasicicom biljnog ulja i 2 kasicice toplog mleka. Sve dobro izmesajte i nanesite na kozu ispod ociju na 10-15 minuta. Uklonite sa komadicem vate natopljenom u toplom mleku.

Banana maska za bore oko ociju. 1 kasiku izgnjecene banane pomesajte sa istom kolicinom istopljenog putera. Nanesite smesu na kozu ispod ociju, lagano utapkajte vrhovima prstiju i ostavite na 20 minuta. Zatim operite mlakom vodom.

Vitaminska maska protiv bora oko ociju. Dobro izgnjeciti 1 kajsiju. U kasiku dobijene smese dodati kasicicu biljnog ulja ili masne pavlake. Promesajte i nanesite na predeo ispod ociju i ostavite na 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Jos jedan, ali i dalje najbolji narodni lek, koji potpomaze uklanjanju bora oko ociju

. 1 kasiku semena lana zalijte sa pola case hladne vode. Prokuvajte, dok se ne stvori gusta smesa. Procedite i ohladite. Smesu nanesite na predeo oko ociju. Nakon 25 minuta isperite toplom, a zatim hladnom vodom.

Da bi ste umanjili bore oko ociju i spesili nastanak novih, najefikasnije (po mom misljenju) je biostimulativni sok aloe, eliksir lepote i mladosti za zene.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime