Bol u želucu: Pomoć potražite u prirodnim lekovima

Bol u želucu je obično veoma mučan i neprijatan. Razloga tome može biti mnogo: od gastritisa i čira do onkoloških oboljenja. Dakle, ako se problem često javlja, obratite se svom lekaru i ni na koji način ne bavite se samolečenjem. Medjutim, akutni bol može da se ukloni samostalno i to uz pomoć proverenih narodnih lekova.

Prirodni lekovi:

1. Za bolove želuca usled gastritisa: uzeti pola šolje soka od kupusa ili krompira ujutru, na prazan želudac. Ako bolovi ne prestaju – pijte sok tri puta dnevno, 20 minuta pre jela. Olakšanje ćete osetiti odmah, prvog dana po ispijanju ovog soka.

2. Obarite 1 kg krompira u ljusci u 5 litara vode, dok se krompir ne raspadne. Ovu kuvanu smesu pijte po pola čaše pre svakog obroka nekoliko dana.

3. Ako osećate nelagodnost i težinu u stomaku, gorušicu i nadimanje – uzberite 3-5 listova maslačka (svejedno: mladi ili stari, samo da je lišće zeleno), temeljno ih sažvakajte i progutajte. Biće veoma gorko, ali morate izdržati.

4. Ako imate loše varenje preporučuje se piti po 4-5 kapi soka od lovorovog lista: list prelijte malom kolicinom vode.

5. U slučaju dijareje može pomoći sledeći recept: isitnite nekoliko listova aloe. Iz ove smese iscedite 10 ml soka i popijte ga.

6. 10 grama meda rastvoriti u 250 ml vode. Pijte pre doručka na prazan stomak, po mogućnosti 30 minuta pre jela. Tretman traje 7 dana.

7. U termos sipajte po 10 grama kicice, kamilice i žalfije. Zalijte sa pola litre ključale vode i ostavite nekoliko sati. Pijte po 5 ml na svaka 2 sata. Ovaj čaj pomaze da smanji bol, dovešće u red rad Vaših creva, želuca i pankreasa.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime